Misschien komt het je bekend voor: je hebt een Holstein veestapel, maar ervaart een aantal problemen. Zo hebben de koeien een matige vruchtbaarheid en kost een koe je te veel werk. Dat zorgt voor hoge kosten, maar ook een stagnerende levensproductie. Erg vervelend, vooral omdat je de eigenschappen van het Holstein ras wel graag wilt behouden. De oplossing? Inkruisen! Dit zorgt voor heterosis en kan veel problemen oplossen.

Xsires heeft al meer dan vijftien jaar ervaring in de kruisingsfokkerij. Wij denken niet in zwart-wit, maar juist op maat. Kleur is de toekomst, en om dat te verwezenlijken denken we actief met je mee. Wij werken met vier sterke, vitale en uitstekende rassen:

  • Noorse Roodbont
  • Brown Swiss
  • Fleckvieh
  • Holstein

Onze rassen zijn afkomstig uit veel verschillende landen waaronder Noorwegen, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Ons doel? Sterke en gezondere nakomelingen zonder problemen.

Meer over inkruisen en de mogelijkheden:

Xsires in praktijk

Xsires Crossbreeding | Brown Swis: 7 x Highway

Xsires Fleckvieh x Holstein

Xsires Crossbreeding | Fleckvieh: JANDA

Wat vind je belangrijk?

Crossbreeding kan de veestapel probleemloos en winstgevender maken. In het verleden was vanuit de fokkerijwereld de eerste reactie op het kruisen negatief. Er werd gewezen op de goede F1 en vervolgens de teleurstellingen. Nu is bewezen dat bij de juiste paringen crossbreeding een verbetering is voor de lange termijn.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw