Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer weten over de prestaties van de koe? Zoekt je informatie over de productie van kruislingen in Nederland? Of wil je een oplossing voor een koe die niet drachtig wilt worden? Alle antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je op onderstaande pagina’s.

Erelijsten

In 2005 zijn de eerste Fleckvieh-rietjes verhandeld door Xsires Crossbreeding. Niet veel later volgden ook rietjes van Noors Roodbont en Brown Swiss…

Stieren

Wat vind je belangrijk? Bespiering, gezondheid en vruchtbaarheid? Of toch procent gehalten? Kies de drie belangrijkste eigenschappen voor jouw toekomstige vee.

SpermVital

SpermVital combineert sperma met een gel die het sperma extra sterk en levenslustig maakt. Na het winnen van het sperma wordt er een gel aan toegevoegd om dit effect te bereiken.

Xsires in praktijk

Xsires Crossbreeding | Fleckvieh: JANDA

Xsires Fleckvieh x Holstein

Xsires Crossbreeding | Versetto-dochters in Nederland

Xsires magazine

Bekijk alle Xsires magazine edities, van 2005 tot 2023. Hierin kun je informatie vinden over onder andere stieren, ervaringen met inkruisen, dochterproducties, foto’s.

Wat vind je belangrijk?

Crossbreeding kan de veestapel probleemloos en winstgevender maken. In het verleden was vanuit de fokkerijwereld de eerste reactie op het kruisen negatief. Er werd gewezen op de goede F1 en vervolgens de teleurstellingen. Nu is bewezen dat bij de juiste paringen crossbreeding een verbetering is voor de lange termijn.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw