Braut nu met 30% gratis sperma

Dat de Noors Roodbonte stier Braut nog steeds geliefd is mag duidelijk zijn. Ook in de rest van de wereld is de stier nog steeds in trek, Braut heeft wereldwijd al meer dan 280.000 dochters. De stier is nog springlevend en geniet van zijn oude dag. Van Braut is meer sperma geëxporteerd dan van welke andere Noorse stier dan ook, verdeeld over maar liefst 22 verschillende landen. Ondanks het feit dat Braut al 15 jaar oud is, kan hij nog altijd goed concurreren op basis van zijn fokwaarden in het Noorse topsegment van vandaag de dag! Braut is in Nederland al 8 jaar de meest gebruikte NR stier, en is hard op weg naar 100.000 verkochte dosis!

Gezond en Vruchtbaar

Braut staat bekend om zijn uitstekende geboorteverloop, dochtervruchtbaarheid, productie voor zowel melkgift, als -gehalten en zijn uitstekende klauwgezondheid. Wat een mooie bijkomstigheid is, is dat zijn sperma ook nog eens extreem goed bevrucht. Dit maakt hem erg gewild om in te zetten op Holstein. Terwijl de focus binnen de fokkerij veelal op de productie is gericht, staat het Noors Roodbonte melkvee ras bekend als de absolute wereldtop voor vruchtbaarheid en gezondheid. Sinds de jaren ’70 heeft Noorwegen een database beschikbaar, waarin alle aandoeningen en behandelingen bij kalveren zijn geregistreerd. Ook zijn de dieren systematisch getest voor vruchtbaarheid. Dit alles heeft geresulteerd in één van de gezondste melkveerassen ter wereld! De veearts- en medicijnkosten zijn hierdoor erg laag en het antibioticagebruik bij Noors Roodbont is dan ook minimaal.

Wanneer u streeft naar ongecompliceerde koeien die weinig arbeid vergen, maar ook goed vruchtbaar en gezond zijn, mét daarbij een uitstekende productie, Braut!

 17032016Foto3
Wilt u ook gebruik maken van de Braut-actie met 30% gratis sperma?

Laat dan uw contactgegevens achter door onderstaand formulier in te vullen.

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

[contact-form-7 id=”17400″ title=”Braut actie”]

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw