Kleur is de toekomst

Wij geloven niet in zwart-wit. Was het maar zo simpel. Wij geloven in nuances, in maatwerk, individuele matches, in goed onderbouwd inkruisen. Daarop is onze advisering gebouwd, daarin schuilt ons gezamenlijk succes.

Xsires is pionier in inkruisen. Het samen met onze klanten streven naar een zo gezond mogelijke veestapel met dito rendementen: dáár geloven we in. Daarom gaan wij voor kleur. Alleen door het inkruisen van rassen treedt heterosis op en creëer je sterkere, gezondere en beter presterende koeien. En geef je je kudde letterlijk en figuurlijk meer kleur.

Dat dit geen loze woorden zijn bewijst de praktijk. De door ons geadviseerde driewegkruising levert inmiddels onweerlegbaar resultaat op, waaronder verbeterde vruchtbaarheid, vitaliteit en ziekteresistentie. Logisch dat inkruisen in de afgelopen 16 jaar een stevige plaats heeft ingenomen in de wereldwijde fokkerij. En dat veehouders overal ter wereld de positieve effecten omarmen. Wij zijn er hoe dan ook trots op dat wij als pionier in inkruisen ons steentje hieraan hebben bijgedragen.

Ons motto luidt: begin aan de basis en fok een melkrijke koe die voldoende kracht en weerstand heeft om op een natuurlijke wijze af te kalven, drachtig te worden en die weerbaar is tegen ziektes.

Door het slim combineren van het beste uit drie rassen hebben we een concept neergezet waarbij je een koe fokt met duidelijk meer weerstand, maar die ook evenveel melk geeft als Holsteins. Vaak komt dit neer op een driewegkruising tussen Holstein, Noors Roodbont en een Alpenras (Fleckvieh of Brown Swiss).

Xsires helpt klanten aan een zo krachtig en gezond mogelijke veestapel en kijkt daarvoor altijd naar de lange termijn. Met de kernwaarden betrouwbaar, positief en trots brengen we kleur in het leven van mens en dier. Met als doel én resultaat: gezondere koeien en gezondere bedrijfsresultaten.

Neem afscheid van inteelt, omarm de kracht van kleur. Ga voor meer winst met minder werk.

Neem contact op met Xsires.

Alfred Hulst

Kruisingsdeskundige

Emiel Kistemaker

Kruisingsdeskundige

Joris de Kok

Kruisingsdeskundige

Henri Hollak

Kruisingsdeskundige

Leon Clemens

Kruisingsdeskundige

Johan Dielemans

Kruisingsdeskundige

Jeanet van Ruiten

Secretariaat

Wat vind je belangrijk?

Crossbreeding kan de veestapel probleemloos en winstgevender maken. In het verleden was vanuit de fokkerijwereld de eerste reactie op het kruisen negatief. Er werd gewezen op de goede F1 en vervolgens de teleurstellingen. Nu is bewezen dat bij de juiste paringen crossbreeding een verbetering is voor de lange termijn.