OVER ONS

Xsires is een bedrijf dat zich richt op crossbreeding met veel fokkerij- en praktijkervaring in huis. Hiermee kunnen wij de moderne melkveehouder – waar het resultaat telt en dus snel naar een duurzame veestapel wil – mee van dienst zijn.

Xsires is op 1 januari 2005 opgericht door Hans Kerkhof en Henk Schoonvelde. Beiden echte koe liefhebbers en kenners.

Samen kwamen zij tot de conclusie dat de melkveehouderij wereldwijd aan het veranderen is, het wordt steeds professioneler en grootschaliger. Dit vraagt in veel gevallen een ander type koe dan de huidige Holstein koe die we allen kennen. Dit is de aftrap geweest om alle ervaringen en visies van Henk en Hans te bundelen en met het kruisingsconcept Xsires Crossbreeding te starten.

Hans Kerkhof heeft ervaring in de Nederlandse melkveehouderij en Holsteinfokkerij als geen ander. Werkzaam geweest als in- en verkoper van exportvee en voor diverse fokkerijorganisaties. Zoals velen bespeurde ook Hans tijdens de bedrijfsbezoeken meer en meer dat de huidige Holstein-koe niet meer aansluit bij de wensen van de moderne melkveehouders. Dit, aangevuld met de uitstekende resultaten van de diverse crossbreeding proeven, leidde uiteindelijk tot de oprichting van Xsires.

Henk Schoonvelde is melkveehouder in het Drentse Koekange. Geboren en getogen op een no-nonsense melkveebedrijf waar economische resultaten de leidraad zijn, ontstond al vroeg interesse in crossbreeding. Tijdens buitenlandse stages en bedrijfsbezoeken tijdens de studie kwam Henk in aanraking met extreem sterke crossbreeds. Dit, gevoed met de uitstekende crossbreeds tussen FH X HF X Jersey die in het verleden op het eigen bedrijf gemolken werden, deed Henk besluiten om ook op het eigen bedrijf weer te gaan kruisen met Fleckvieh en Scandinavisch Roodbont. Met zijn inmiddels ruim 200 tellende koppel melkkoeien worden uitstekende resultaten behaald. De selectie van de juiste stieren en het maken van de goede combinaties blijkt een must om tot maximaal resultaat te komen. “Doe hier nooit concessies op!” Aldus Henk. Met als bagage de ervaringen als kruisingsspecialist voor een KI-organisatie en het lidmaatschap van de EDF (European Dairy Farmers), een Europese bedrijfseconomische studieclub, is Henk bij uitstek een specialist en kenner in crossbreeding en de bedrijfseconomische gevolgen daarvan.

Xsires wil graag met u van gedachte wisselen over hoe uw veestapel winstgevend en probleemloos kan worden.

ONS TEAM VAN PROFESSIONALS

Samen vormen wij een sterk team

Hans (arm op koe)

Hans Kerkhof

Henk

Henk Schoonvelde

Jan

Jan Klijnstra

Alfred

Alfred Hulst

Christiaan

Christiaan van Walderveen

Johan (zittend)

Johan van Zoggel

Leon

Leon Clemens