BREAKING NEWS!

 Grou, 1 maart 2024

 

Betreft: Samenwerking Xsires Crossbreeding B.V. / CRV

Geachte melkveehouder / melkveehoudster,

Na ruim 19 jaar gaat Xsires de krachten bundelen met CRV.

Door de sterk veranderende melkveehouderij en de behoefte aan een andere, duurzamere koe hebben Henk Schoonvelde en ondergetekende in 2005 gemeend om een bedrijf op te richten gespecialiseerd in het kruisen van melkvee. Dit was daarmee de geboorte van Xsires.

Door de jaren heen heeft Xsires zich ontwikkeld tot marktleider in het kruisingssegment. Ook nu is de melkveehouderij weer volop in beweging. Om u ook in de toekomst zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben we gemeend, per 1 maart 2024, de krachten te bundelen met CRV.

CRV is een partij met wereldwijde toegang tot de beste genetica. In Nederland en Vlaanderen is een sterke positie opgebouwd in het Holstein segment. Xsires vormt een goede aanvulling op het programma van CRV en Xsires krijgt door deze samenwerking toegang tot een nog breder genetica-pakket.

Wat betekent de samenwerking concreet voor u:
Xsires gaat als apart merk opereren onder de vlag van CRV. Het hele Xsires team, inclusief ondergetekende, zal in dienst treden bij CRV. Zij zullen blijven werken met dezelfde marktaanpak en onder de naam en het logo van Xsires.

Op korte termijn zal het genetica-aanbod van CRV en Xsires samengevoegd worden. Daarmee bieden wij u met afstand het grootste aanbod van kwalitatieve stieren van verschillende rassen. Uw Xsires-teamleden blijven voor u het aanspreekpunt en wellicht zal het team zelfs worden uitgebreid.

Facturen zult u vanaf maart maandelijks gaan ontvangen. Deze zullen gecombineerd worden met de CRV facturen. Op de CRV factuur zal dus ook de afname van Xsires genetica staan. Bestellingen van Xsires-producten zullen volgens de bij u bekende Xsires kortingen worden verrekend.
Wij zien met vertrouwen uit naar deze samenwerking en verwachten u hiermee nog beter te kunnen voorzien van passende genetica.

Met vriendelijke groet,

Hans Kerkhof
Directeur/eigenaar Xsires Crossbreeding B.V.

*In onderstaand persbericht leest u meer over de samenwerking

 

=======================================================

 

PERSBERICHT 

Grou/Arnhem, 1 maart 2024

Xsires en CRV bundelen krachten
De fokkerijorganisaties Xsires en CRV bundelen vanaf 1 maart de krachten. De klanten van Xsires krijgen hierdoor direct toegang tot topstieren uit de fokprogramma’s van CRV voor fleckvieh, holstein, jersey, mrij en Belgisch witblauw. Klanten van CRV profiteren van de jarenlange ervaring van Xsires met het kruisen van rassen. Bovendien krijgen ze toegang tot topstieren uit het aanbod van Xsires van de rassen brown swiss, fleckvieh en Noors roodbont.

De directies van Xsires en CRV constateren dat de organisaties elkaar heel mooi aanvullen en versterken. Veehouders die kiezen voor het kruisen van rassen, profiteren van deze samenwerking via een breder en hoogwaardiger aanbod van stieren en een bundeling van kennis en expertise.

Merk en aanpak Xsires gewaarborgd

Hans Kerkhof, medeoprichter en eigenaar van Xsires, vertelt dat het bedrijf in 2005 is gestart en zich heeft ontwikkeld tot marktleider voor het kruisingssegment. ‘Door de samenvoeging met CRV blijven de continuïteit van het merk en de aanpak van Xsires voor onze klanten gewaarborgd. Bovendien krijgen onze klanten toegang tot een veel breder aanbod van genetica van meerdere rassen.’

Aanvulling op fokkerijexpertise van CRV

‘Xsires heeft een heel mooie aanpak ontwikkeld voor veehouders die kiezen voor het kruisen van rassen’, vindt Lammert Veenhuizen, directeur Nederland-Vlaanderen bij CRV. ‘Het specialisme dat Xsires hierin heeft opgebouwd, is een prachtige aanvulling op de fokkerijexpertise en het stierenaanbod van CRV. Door deze overname kunnen wij veehouders met interesse voor kruisen nog beter bedienen.’

Xsires-aanpak wordt kruisingsaanpak binnen CRV

Als resultaat van de samenwerking zal het stierenaanbod van Xsires en CRV op termijn worden samengevoegd. Bovendien zal de Xsires-aanpak voor het kruisen van rassen het leidende  kruisingsconcept binnen CRV worden.

-einde bericht-

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw