Reden voor een feestje! Braut 15 jaar!

Braut is al vele jaren op rij de meest populaire Noorse stier. Hij heeft ervoor gezorgd dat Noors Roodbont wereldwijd op de kaart werd gezet. Braut is op 23 augustus in 2002 geboren. Wereldwijd zijn er meer dan 450.000 dosis verkocht, waarvan 63.000 dosis in Noorwegen. Braut heeft in maar liefst tweeëntwintig verschillende landen dochters rondlopen!

In 2013 is Braut bijna afgevoerd omdat hij problemen had met het produceren van sperma. Destijds is de beslissing gemaakt om Braut te verhuizen van Geno’s hoofd- KI-station Store Ree, naar het noordelijk gelegen KI-station, Hallsteingård in Trondheim. Deze nieuwe omgeving bleek een groot succes te zijn, Braut begon namelijk weer sperma te produceren, dit heeft hij kunnen doen tot medio 2016 waarna hij met pensioen is gegaan.

In Nederland staat de teller inmiddels op 96.289 dosis. Wat de stier nog steeds zo geliefd maakt onder de melkveehouders is met name zijn uitstekende bevruchtingsresultaten. De dochters van Braut zijn middelgrote koeien met een ijzersterk beenwerk en dat maakt dat deze stier op leeftijd nog altijd een uitstekende paring binnen de hedendaagse fokkerij is.

Ondanks dat Braut in 2016 uit productie is gehaald, zullen zijn genen wel worden doorgegeven. Eén van zijn meest populaire zonen is de stier Gopollen die, gezien zijn excellente fokwaarden en de louter positieve berichten, ongetwijfeld het stokje van z’n vader zal overnemen.

Ieder jaar rijkt Geno een “Export-prijs” uit aan de fokkers van de meest geëxporteerde stieren. In 2016, deelde Braut de export-prijs met zijn zoon Gopollen, welke op dit moment één van de meest gevraagde Noorse stieren wereldwijd is. In totaal heeft Braut maar liefst zes keer in zijn carrière een Geno export-prijs mogen ontvangen. Daarnaast is Braut ook tweemaal verkozen tot “Bull of the Year” door de lezers van de The Dairy Crossbred Blog. Zij hebben Braut in zowel 2013 als in 2015 verkozen tot stier van het jaar!

Om Braut zijn 15e verjaardag te vieren biedt Xsires u de mogelijkheid om de Braut-genen ook in uw veestapel vast te leggen, zolang deze nog beschikbaar zijn!

Braut 15 jaar à NU 15 dosis á €15 per stuk   

Deze actie is geldig t/m 30 september 2017.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw