Highway-dochters doen melkveehouders verbazen

De laatste tijd krijgen wij veel positieve berichten van melkveehouders met dochters van de Brown-Swiss-stier Highway. Op het melkveebedrijf van de familie Mulder in Staphorst wist onze vertegenwoordiger Christiaan van Walderveen enkele mooie plaatjes vast te leggen.

“De Highway-dochters op de foto zijn op één na allemaal vaarzen. Uit de vele Highway-dochters blijkt dat de stier zeer uniforme dieren fokt. De dieren kunnen het beste worden omschreven als melktypische dieren, die fijn van bouw en middelgroot van formaat zijn. Ze hebben zeer correcte, vast aangehechte uiers en een lichte bespiering.” aldus Christiaan.  

De Highway-dochters zijn ook nog eens zeer productief, zo is de gemiddelde vsp 305-dagen-productie van de zeven vaarzen op de foto 7.683 kg melk met 4.12% vet en 3.59% eiwit met een lactatiewaarde van 105. De vaarzen zijn gemonsterd tijdens de hitte van eind juni en ze zijn ook allemaal nog redelijk vers met gemiddeld slechts 55 lactatiedagen. Volgens de melkveehouder is de productie alleen maar verder toegenomen. Wij zijn dus zeer nieuwsgierig naar de volgende monstername! Highway heeft de zeer gewilde triple aAa code 654, dat hem zeer geschikt maakt voor iedere 2- of 3-wegkruising. Ook blijkt nog eens dat er zeer weinig uitval is onder de Highway-dochters.

Highway

KI-code: 76-6832

€22,-

 

> Op de foto Henri Mulder met de zeven Highway-dochters.