Ivan: Duurzaam – Vitaal – Productief

Duurzaam – Vitaal – Productief. Beter kan men de levenslustige stier IVAN niet beschrijven. Duurzaamheid stroomt door zijn aderen, moeder Linschi heeft een levensproductie van 136.000 liter weten te realiseren!
Ivan is een allround fleckviehstier, zijn dochters blijven dan ook verbazen op iedere veiling. Deze fokstier heeft veel te bieden en is de meest interessante en complete Imposium-zoon die verkrijgbaar is. Duurzame, gezonde en ongecompliceerde koeien, dat is wat elk boer wenst in een koe! De moeder van Ivan is de bekende Streller-dochter LINSCHI. Ze werd vroeger gekocht op de veemarkt in Ried als kalf, ze komt uit de fokstal van Fuchs-Eisner te Ulrichberg.

Linschi, de moeder van Ivan
Op het moment van aanschaf had zij als kalf nog veel potentie om zich te ontwikkelen. Hier heeft ze goed gebruik van weten te maken. Linschi heeft zich ontwikkeld tot een zeer krachtige, breedgebouwde koe met voldoende maat. Als men het over doorzettingsvermogen heeft dan heeft Linschi het wel! Verschillende overnames, van een melkveestapel met 70 koeien tot een groot bedrijf, van melkcarrousel tot melkrobots… Ze heeft alle hindernissen weten te trotseren, en is hier met vlag en wimpel voor geslaagd. Met inmiddels een ongelofelijke levensproductie van 136.000 liter, is ze met een welverdiend pensioen. Deze uitstekende prestatie heeft ze bereikt in 10 lactaties. Met een gemiddelde productie van 12.000 kg per lactatie. De hoogst behaalde productie was in de 7e lactatie met een piek van 15.000 kg melk!

Linschi heeft veel te bieden op het gebied van exterieur. Haar excellente beenwerk, en hoog opgehangen uier is een uistekende basis om oud te worden. Günther Holzer, de fokkerij adviseur van de familie Fuchs-Eisner, verbaasd zich ieder bezoek weer over de enorme vitaliteit van Linschi en haar nakomelingen.

Ivan- dochters
De dochters van Ivan weerspiegelen de sterke punten van grootmoeder Linschi. Ivan vestigt zich als één van de meest interessante Imposium zonen en wordt gekenmerkt door een zeer evenwichtig beeld in zijn bouw. De uitstekende prestaties van zijn dochters zijn in de 1e lactatie niet extreem. Maar trekken juist wel mooi door in de 2e lactatie. Ivan vererft positieve gehalten, wat sinds het verdwijnen van het  melkquota weer van groter belang is. Met een afkalfgemak van 118 is Ivan ideaal voor het gebruik op uw kruislingpinken!

 

Foto 1: Ivan

Foto 2: Moeder Linschi

Foto 3: Dochtergroep Ivan

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw