Jaarlijkse Fleckviehdag bij familie Paul in Wezup

WEZEP – De jaarlijkse Fleckviehdag is op woensdag 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij de familie Paul in het Drentse Wezup. De dag begint met een algemene ledenvergadering gevolgd door een lezing van Thomas Grupp, directeur bij Bayern Genetik. Grupp zal het hebben over ‘De wedergeboorte van de dubbeldoelkoe’ en ‘de opmars van A2A2-melk’. Rond de klok van twaalf is er een barbecue. ’s Middags wordt de ‘Fleckviehkoe van het jaar’ bekend gemaakt. De dag wordt afgesloten met een bedrijfsbezichtiging.

Het melkveebedrijf van de familie Paul bestaat uit 105 koeien op 52 hectare grond. Op het bedrijf wordt al ruim tien jaar Fleckvieh gebruikt als verdringingskruising. Dit uit zich voornamelijk in lagere krachtvoer- en veeartskosten, betere vruchtbaarheid en een vervangingspercentage van 15%. Extra opbrengsten worden behaald door opbrengst uit zwaardere slachtkoeien en verkoop van duurdere stierkalveren. De melkproductie ligt al jarenlang tussen de 7.500-8.000 kg melk. Er wordt met zo laag mogelijke kosten een hoog saldo behaald.

Tijdens de jaarlijkse dag wordt de ‘Fleckviehkoe van het jaar’ bekend gemaakt. De drie genomineerden zijn: Katrien 3342 van mts. Slijkhuis uit Neede, Sonja 30 van de familie Esselink uit Lochem en Sonja 39 van de familie Walvoort-Rozegaarde uit Zelhem. Van deze drie koeien zijn foto’s en video-opnamen gemaakt en op de website (www.fleckviehstamboek.nl) geplaatst. Tot 19 juni kunt u uw stem nog uitbrengen op onderstaande link.

De organisatie heet u van harte welkom. U wordt verzocht om niet in bedrijfskleding te verschijnen. De consumpties en Fleckviehburger zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het adres is: Westeinde 8, 7852 TB Wezup.

Klik hier om te stemmen

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw