Noors Roodbont aan de top

“Norwegian Red on top again as the no. 1 most sold red breed globally”

GROU – Geno, het Noorse bedrijf dat Norwegian Red vertegenwoordigd, meldt dat voor het derde jaar op rij de verkopen zijn toegenomen. Afgelopen jaar werden er 471.000 sperma-rietjes Noors Roodbont geëxporteerd, een stijging van 3,5% ten opzichte van 2015 en maar liefst 41% meer dan hun naaste concurrent. Het Noors Roodbonte sperma is inmiddels verkrijgbaar in dertig landen.

Sverre Bjørnstad, CEO bij Geno, vertelt: “In de afgelopen twaalf maanden is het marktaandeel enorm toegenomen, ondanks de concurrentie in veel zuivel producerende landen. Wij selecteren elk jaar uit een populatie van honderdduizend kalveren drieduizend stierkalveren voor ons fokprogramma. Alleen de beste stieren komen voor ons programma in aanmerking.”

Momenteel is de meest gevraagde exportstier Gopollen. De stier vererft een prachtig exterieur en scoort bijzonder goed op gezondheidskenmerken. “Een goede productie gecombineerd met uitstekende vruchtbaarheid- en gezondheidskenmerken zijn de sleutelfactoren die ervoor zorgen dat de populariteit van het Noors Roodbonte ras wereldwijd toeneemt”, aldus Sverre Bjørnstad. “Norwegian Red on top again as the no. 1 most sold red breed globally”