Nymoen-dochters pakken goed uit!

Op het biologische Melkveebedrijf van de familie Breukers uit Hengelo, waar een rijk gevulde en gekleurde veestapel loopt, viel zo’n drie jaar geleden het oog op de Noors Roodbonte stier Nymoen Pp. Op basis van zijn uitstekende fokwaardes voor Klauwgezondheid, Uiergezondheid (celgetal) en Dochtervruchtbaarheid zijn er een aantal rietjes van Nymoen Pp bij de familie Breukers in het vat gekomen. De kalfjes oogden bij geboorte nogal fijn, maar al snel werd duidelijk dat ze hard groeiden naarmate ze ouder werden.

Nu de eerste zes dochters aan de melk zijn, wordt het enthousiasme bij de boer en zijn vertegenwoordiger Christiaan van Walderveen steeds groter! Laatrijpheid is het woord dat past bij Nymoen Pp, want wat tonen de vaarzen veel jeugd!! De benen en de uiers van alle zes dochters zijn van uitstekende klasse, maar bovenal valt de melkproductie op! “Ze geven zo 5 à 6 liter meer dan onze gemiddelde vaars”, aldus Breukers, die met een glimlach over zijn Nymoen Pp-dochters spreekt. Dat uit zich dan ook in mooie LactatieWaardes, die allemaal ruim boven de 105 scoren met uitschieters van 113 en 115!!

Nymoen Pp wordt opnieuw met volle overtuiging gebruikt op dit mooie biologische melkveebedrijf! Ook bij de gangbare bedrijven horen wij positieve geluiden over de stier Nymoen Pp.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw