Stageopdracht: RedX veldproef

Geachte Melkveehoud(st)er,

 

Sinds kort hebben wij een nieuw product aan ons portfolio toegevoegd, genaamd RedX.

 

RedX is de nieuwste technologie om stierensperma te seksen! Deze revolutionaire technologie is ontwikkeld door ABS Genus in de Verenigde-staten. De Noorse KI-organisatie Geno heeft als eerste een productielocatie in Europa, die gebruik maakt van deze nieuwe spermavriendelijke techniek. De mannelijke cellen worden namelijk geïdentificeerd en inactief gemaakt met behulp van een lasertechniek. De vrouwelijke cellen blijven ongemoeid.

Piter de Jong 4e-jaars student aan het Van Hall Larenstein gaat voor Xsires Crossbreeding een kleinschalige veldproef opzetten. Hierbij wil hij de bevruchtingsresultaten van RedX gaan vergelijken met die van het conventionele sperma. Daarvoor zijn wij opzoek naar 10 melkveebedrijven die in februari willen beginnen met het insemineren van 10 dosis conventioneel Noors Roodbont-sperma en 10 doses RedX-sperma. Een voorwaarde voor het meedoen aan deze veldproef is dat de inseminatie wordt gemaakt op Holstein-dieren en dat de geïnsemineerde dieren na minimaal 40 dagen door een veearts of ki-organisatie worden gescand op dracht. De melkveehouder dient bovendien in het bezit te zijn van een eigen stikstofvat.

10 doses RANHEIM – Noors Roodbont RedX       

(gesekst sperma)                            €390,-

10 doses RANHEIM – Noors Roodbont                   

(conventioneel sperma)               €200

Voor de deelnemers aan deze veldproef geldt een éénmalige prijs van                  €300 = 20 doses

 

Mocht u interesse hebben om deel te nemen klik dan op onderstaande link en laat uw gegevens achter. Piter de Jong zal u z.s.m informeren met de volledige uitleg en voorwaarden. Wanneer wij het aantal deelnemende bedrijven hebben bereikt, komt bovenstaand aanbod te vervallen.

 

[contact-form-7 id=”17737″ title=”Contactformulier_NoorsRoodbont_copy”]

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw