Uitgelicht: WORKER – Grootmoeder al ruim 129.000 kg melk

WORKER is een jonge, maar interessante stier die gefokt is door de familie Freigassner uit Weisskirchen, in Steiermark. De stier heeft nu al zijn plaats veroverd in het Oostenrijkse fokprogramma. De fokker heeft zicht opgewerkt tot één van de topbedrijven in Oostenrijk qua productie en exterieur

WORKER overtuigt met zijn onberispelijke uiterlijk in grootte, lengte en zijn elegante beweging. Zijn moeder HERZOGIN (V.: Reumut) realiseert onder relatief zware omstandigheden op een hooggelegen bergboerderij een torenhoge productie. Ze heeft een 3-jarig gemiddelde van maar liefst 1.000 kg vet en eiwit per lactatie en 14.000 kg melk geproduceerd in haar hoogste lijst, deze topprestaties spreken natuurlijk voor zich.

Maar er zijn meer harde werkers in haar stamboom. Grootmoeder (V:. Weinold) en overgrootmoeder (V:. Repteit) lopen nog altijd tussen de kudde. De Repteit-dochter HARP vertoont na tien afkalvingen nog altijd evenveel veerkracht, hardheid en de drang om melk te produceren, want haar actuele levensproductie is inmiddels al ruim 129.000 kg melk!

Als Wiffzack-zoon vertoont WORKER een evenwichtig verervingspatroon met een hoge melkgift met een positieve eiwitovererving. Met zijn sterke fitnesseigenschappen op het gebied van levensduur, persistentie, uiergezondheid en een zeer hoge kalvervitaliteit behoort WORKER tot één van de betere stieren van dit moment!

 

Foto: Repeit-dochter HARP, met een actuele levensproductie van ruim 129.000 kg melk.

 

 

 

 

 

€18,-