VALENS en MABUSO maken het waar!

Altijd spannend wanneer een stier zijn dochters aan de melk krijgt. De grote vraag is dan altijd: hoe houdt hij zijn fokwaarde gebaseerd op melkgevende dochters ten opzichte van zijn genomic fokwaarde.

VALENS heeft nu maar liefst 176 dochters aan zijn fokwaarde toegevoegd en we zien dat hij zijn genomic fokwaarde ruimschoots overtreft. Maar liefst 5 punten GZW erbij, waarbij zijn productie-index (MW) met 4 punten stijgt en fitness 2 punten, bij gelijkblijvend exterieur.

De stier is in Nederland veel gebruikt vanwege zijn hoge gehaltenaanleg. Door deze positieve ontwikkeling zal VALENS ongetwijfeld op nog veel meer bedrijven een kans krijgen.

Langzamerhand mogen we ook concluderen dat de Genomic techniek steeds betrouwbaarder wordt. Waar we in het verleden (nogal eens) te maken hadden met tegenvallende prestaties van stieren in de fokperiode zien we nu dat er weinig negatieve verrassingen meer zijn.

We zien het de afgelopen indexdraai ook gebeuren met de stier MABUSO. Ook zijn index gebaseerd op fokstierdochters is behoorlijk gestegen.

Al met al geeft deze ontwikkeling het vertrouwen in Genomics een boost!

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw