Xsires Fleckvieh studiereis Oostenrijk

DER BESTE-dochtergroep

Afgelopen week vond weer de traditionele Fleckvieh-studiereis plaats.

Eén van de hoogtepunten van onze Fleckvieh reis was onder andere de dochtergroep van DER BESTE

Het allereerste bedrijfsbezoek van het LFS Pyhra. Het praktijkbedrijf van de agrarische opleiding in NiederÖsterreich. Tijdens het rondje koeien bekijken bleek dat er maar liefst 5 DER BESTE-dochters tussen de melkkoeien liepen. Stuk voor stuk hadden ze niet misstaan in de dochtergroep die we later in de tour in de Bergland Halle te zien kregen. De dochtergroep in de Bergland Halle werd in het kader van het houden van de 700e veeveiling in deze stal een paar dagen later georganiseerd. We vielen dus volop met de neus in boter.

Een groep van 11 DER BESTE-dochters. Acht Vaarzen en drie tweede-kalfs dochters. (de koeien waren 4 uur voor ons bezoek nog gemolken)

 

Het was al na een paar minuten bekijken duidelijk: dit is dé stier van het moment!

Wat een ongelofelijk beste koeien. Zeer uniforme koeien die gedurende de lactatie erg goed uitgroeien met een goede bespiering! Zeer fraaie skeletten in de koeien met een mooie ribpartij, prima benen en de uiers zijn onberispelijk goed. Naar men zegt, is dit momenteel de beste uierstier van het Fleckviehras. Alle melkveehouders die mee waren op de  reis waren het unaniem met elkaar eens: wat een beste melkkoeien!!

Kreten die in de groep te horen waren bij het zien van de DER BESTE-koeien waren:“zeer uniform, de stier stempelt, super uiers, zowel qua vorm maar zeker ook kwaliteit, prima benen, ‘ik zou niet weten wat je anders aan de koeien zou willen zien’”.

In Oostenrijk wordt al gezegd dat DER BESTE  ‘tweede RAU’  is, maar dan met veel betere benen en klauwen. Bovendien worden de kalveren gemakkelijker geboren!

Deze stier gaat vele kampioenskoeien leveren!

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw