Xsires Studiereis Oostenrijk

Onlangs is Xsires met een 32-tal melkveehouders en belangstellenden op Fleckvieh-studiereis naar Oostenrijk geweest. Hier heeft men weer vele mooie indruk-ken kunnen opdoen omtrent het Fleckviehras.

Op het hoofdkantoor van Genetic Austria passeerden meerdere imposante Fleckviehstieren de ring, waaronder de stier Ivan!

Er zijn drie melkveebedrijven bezocht, een export- / veilinghal en natuurlijk ontbrak een bezoek aan de Rieder Messe niet. Deze immens grote landbouwbeurs staat bekend om zijn internationale keuring. Hier werden meerdere dochtergroepen, stieren en kalveren getoond. Een belangrijk onderdeel van de Messe is de veiling. Hier wordt het fokmateriaal aangeboden uit de beste koe-families van heel Beieren, Hessen en Oostenrijk.

Ook is er een boottocht gemaakt op de Danube, door het prachtige landschap van Wachau met het uitzicht op de vele wijnvelden. Als afsluiting van de reis hebben we een traditioneel “Bierfest” bezocht, waar er in Tiroler klederdracht tot in de late uurtjes feest gevierd werd.

(28 september 2015)

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw